PARTNERJI

ZDRUŽENJE TURISTIČNIH VODNIKOV SLOVENIJE,

Alešovčeva 10, 1000 Ljubljana

M: + 386 40 153 223

info@slovenija-vodniki.si

"Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt Poglajen z Inštituta za študije prekariata.

V okviru zbornika Skozi oči pr...

24/08/2017

Vsi, ki delajo tudi ponoči, ogrožajo svoje zdravje, saj dobro vemo, kako to vpliva na človekovo počutje in seveda tudi na njegovo zdravje. Zato je še toliko bolj nerazumljivo, kako se vsaka oblast trudi zmanjšati plačilo za delo zunaj »normalnega«, tj. dnevnega delovne...

Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase. Prekmurje želi s povezovanjem zagnanih posameznikov in s sodobnim doživljajsko-kulinaričnim centrom v Markišavcih pri Murski Soboti postaviti na turistični ze...

Slovenija, kljub uspešnosti slovenskega turizma, še vedno nima strategije, v kateri bi bili zapisani dolgoročni cilji in dejavnosti naše države na turističnem področju.

Strategija, ki bo slovenske davkoplačevalce stala 64 tisoč evrov, b

i morala biti glede na razpis konč...

Please reload

  • Facebook Basic Square
Please reload

Objave v medijih
Arhiv novic
Please reload

06/06/2018

Z uveljavitvijo novega Zakona o spodbujanju razvoja turizma (Uradni list RS št. 13/18) z dne 28. 2. 2018, je na področju turističnega vodenja prenehala veljati izjema, po kateri pogojev za opravljanje poklica turističnega vodnika, ki so sicer predpisani v Republiki Sloveniji, ni bilo treba izpolnjevati tujim državljanom pri vodenju organiziranih skupin obiskovalcev, ki so začeli svoje potovanje zunaj Republike Slovenije. 

Po no...