top of page

Poročilo sejma Natour Alpe Adria


POROČILO sejma NATOUR ALPE ADRIA – 31.01-03.02.2018

Združenje je tudi v okviru letošnjega sejma uspešno nadaljevalo svoje poslanstvo pozitivne promocije našega poklica, o pomenu usposabljanja in izjemno uspešno prezentacijo turističnega vodnika v navezavi z vsebinami sejma in strategijo slovenskega turističnega gospodarstva. Tudi letos smo organizirali vodenje po sejmu za številne dijake srednjih šol iz različnih krajev Slovenije in jim uspešno predstavili turistične vsebine in dogajanje na tem področju doma in širši alpski regiji.


Posebej ob priložnosti 30 let Združenja smo se odločili, da izdamo posebno publikacijo (ZTVS – 30 LET), ki govori o naši zgodovini, o našem poklicu, o položaju turističnega vodnika na trgu dela, o aktualni problematiki in visoki strokovni usposobljenosti opravljanja naše dejavnosti, ter etiki poklica. V ta namen smo ponovno osvežili Kodeks in ga uskladili z evropskimi standardi ter obstoječim in bodočim zakonom o pospeševanju razvoja turizma v Sloveniji. Publikacija ima širši namen: ozaveščati tako naše kolege vodnike, kot tudi širšo javnost o pomenu in naravi našega dela, ter prezentaciji našega poklica v turističnem gospodarstvu.


Predsednik Jure Podobnik je na hitro izmenjal nekaj misli tudi z premierjem RS gospodom Mirom Cerarjem.


V okviru sejma smo organizirali okroglo mizo Pomen in vloga turističnega vodnika v gospodarstvu in promociji destinacije – 30 let ZTVS, z izjemno zanimivimi gosti kot so bili g. Gojko Zupan (Ministrstvo za kulturo), gospa Magdalena Tovornik (Slovenska nacionalna komisija za Unesco), gospod Iztok Altbauer (predsednik SSNZ), gospa Cveta Potočnik (generalna sekretarka Združenja turističnih novinarjev Slovenije) in senior, dolgoletni turistični vodnik in lastnik turistične agencije, gospod Borut Šraj. POROČILO OKROGLE MIZE najdete med NOVICAMI na naši spletni strani in na internih straneh (forum).


V okviru sejma smo izvedli tudi redni letni zbor članov, kjer smo potrdili prizadevanja za uspešno nadaljevanje promocije našega poklica, prizadevanje za ustrezen ekonomski položaj na trgu, uredili zadeve za še lažje in bolj tekoče delovanje združenja, izvolili enega novega člana častnega razsodišča in si bili enotni, da še nekoliko povečamo članstvo. Zapisnik o poteku občnega zbora boste našli na forumu na naših internih straneh.

Objave v medijih
Arhiv
Sledi nam
  • Facebook Basic Square
bottom of page